OBNOVA PREGOVORA

Štrajk na frankfurtskom aerodromu završava dva dana ranije

22.02.2012 u 18:37

Bionic
Reading

Štrajk u frankfurtskoj zračnoj luci, koji je trebao trajati do petka, završit će u srijedu navečer u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu, čime će se omogućiti obnova pregovora, izjavio je u srijedu predsjednik sindikata zračne sigurnosti GdF Michael Schaefer

Upravitelj zračne luke, tvrtka Fraport, obznanila je GdF-u spremnost za obnovu pregovora, ali pod uvjetom da prije toga obustavi štrajk kontrolora na pistama koji ometa promet od četvrtka.

Pregovori će se nastaviti u četvrtak ujutro, rekao je Schaefer. Dosad su pregovori bili blokirani zbog stajališta Fraporta da su zahtjevi GdF-a u pogledu povećanja plaća i radnog vremena pretjerani.

Zbog štrajka je Fraport bio primoran otkazati 170 letova, što je najmanje od početka štrajka i manje od 10 posto redovnog svakodnevnog prometa zračne luke Frankfurt, najveće njemačke i treće po veličini u Europi. Lufhansa je od početka štrajka izgubila između 50 i 100 milijuna eura prihoda, po procjeni člana uprave te tvrtke Stefana Lauera, koju je u srijedu objavio njemački Financial Times.