POTOMAK DIKTATORA

Hitler je imao tajnog sina u Francuskoj?

22.02.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Francuz Jean-Marie Loret nastojao je saznati je li istina to da je njegov otac bio Adolf Hitler. Najnoviji dokazi podupiru priču, piše Time

Novi dokazi iz Francuske i Njemačke podupiru priču o Jean-Marie Loretu, čovjeku koji je vjerovao da je Adolf Hitler bio njegov otac. Loretova majka, Charlotte Lobjoie, tvrdila je da je imala aferu s budućim diktatorom 1917, kada joj je bilo 16 godina. Plod te veze bio je Jean-Marie Loret.

Jean-Marie Loret je umro 1985. Četiri godine ranije je napisao memoare pod nazivom 'Očevo ime je Hitler', u kojima pripovijeda kako je otkrio tko mu je otac. Rečeno mu je da je njegova majka upoznala Hitlera dok je bio na dopustu nakon borbe protiv Francuza. Započeli su vezu premda su se jedva razumjeli.

Lobjoie je od sina skrivala očev identitet, a tajnu mu je otkrila neposredno prije svoje smrti, početkom 1950-ih. Iako Hitler nije priznao Loreta kao svog sina, Lobjoiei je redovito slao novac. U ironičnom obratu, Loret se borio protiv Nijemaca 1939. te je bio član francuskog pokreta otpora tijekom nacističke okupacije, nemajući pojma da je upravo njegov navodni otac bio vođa neprijatelja, piše Time.

Nakon što je doznao da je njegov potencijalni otac bio nacistički vođa, Loret se borio s informacijama te je na kraju odlučio angažirati tim stručnjaka, uključujući povjesničara, genetičara i analitičara rukopisa, da bi provjerili tvrdnje njegove majke. Doista, on i zloglasni nacistički vođa su imali istu krvnu grupu i sličan rukopis, a i fizički su vrlo slični.

Najnoviji dokazi koje je iznio magazin Le Point daju dodatni kredibilitet Loretovoj priči. Naime, pronađeni su službeni vojni dokumenti koji pokazuju novčane transakcije Loretove majke za vrijeme njemačke okupacije Francuske. Slike koje su pronađene u njenom potkrovlju imaju Hitlerov potpis. Slika žene koju je Hitler naslikao izgleda baš kao Lobjoie.

Službeno Hitler nikada nije imao djece. Ali ako je doista bio otac Jean-Marie Loreta, njegova loza sada živi kroz njegovu djecu. Loretov odvjetnik je istaknuo da bi njegova djeca mogla biti podobna za primanje tantijema za Hitlerovu knjigu Mein Kampf - ali bi li itko želio imati ikakve koristi od toga da je u rodu s Hitlerom?