Svijet MRTVI I RANJENI

Dramatično u Kabulu nakon paljenja Kurana

Prosvjedi zbog paljenja Kurana Izvor: Reuters , Autor:Reuters
  • Autor: P.S./D.P.
  • 10.12.2012 11:31:21
  • 22.2.2012 15:00:00

Afganistan proživljava drugi dan prosvjeda zbog paljenja više primjeraka Kurana u američkoj bazi Bagram, sjeverno od Kabula, javlja BBC. Prema posljednjim informacijama, četvero je osoba poginulo, dok ih je 20 ranjeno. Zbog ozbiljnosti situacije, američko veleposlanstvo, UN i ostala strana veleposlanstva zabranila su kretanje po Kabulu iz sigurnosnih razloga. Glasnogovornik MORH-a Goran Grošinić rekao nam je kako pripadnici naših oružanih snaga nisu ugroženi te da obavljaju svoje zadatke i prate pomno razvoj situacije

Jučer je zapovjednik američkih i združenih snaga NATO-a u Afganistanu, general John Allen, molio za oprost zbog paljenja primjeraka Kurana, za koje se saznalo da su bili oduzeti afganistanskim zatočenicima koji su zatvoreni u bazi Bagram, javlja BBC.

Prema posljednjim informacijama iz Afganistana, 500-tinjak prosvjednika se okupilo ispred američke  baze te su bacali kamenje i molotovljeve koktele na policiju koja se branila vodenim topovima i gumenim mecima. Četiri su osobe poginule, dok ih je 20 ozlijeđeno.

Američko veleposlanstvo naredilo je svom osoblju da ostane unutar svojih objekata, a UN i mnoga druga veleposlanstava te inozemne humanitarne skupine su zaustavila kretanje po Kabulu, javlja The Guardian.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još