LOŠE POSTUPANJE U ZATVORU

Timošenko oduzeli štake i analgetike

21.02.2012 u 17:50

Bionic
Reading

Ukrajinska oporbena čelnica Julija Timošenko koja je od kolovoza u zatvoru, pati od zdravstvenih tegoba zbog lošeg postupanja prema njoj, rekla je u utorak europska zastupnica i češka liječnica Zuzana Roithova, u telefonskom razgovoru s agencijom ČTK

'Oduzeli su joj štake i prekinuli liječenje analgeticima', rekla je Roithova koja je u Ukrajini dobila uvid u medicinsku dokumentaciju Timošenko iz studenog. Timošenko je 'bila podvrgnuta dugim saslušanjima, po nekoliko sati. Žrtva je uznemiravanja i zastrašivanja', dodala je.

Bivša ministrica zdravstva Roithova doputovala je u nedjelju u Ukrajinu gdje će za Europski parlament pripremiti izvješće o zdravstvenom stanju Timošenko. Ukrajinske vlasti ipak nisu dopustile Roithovoj da posjeti Timšenko, javlja ČTK.

Timošenko, koja je od kolovoza u zatvoru, prvo u Kijevu a zatim u Harkivu, osuđena je u listopadu na sedam godina zatvora zbog zlouporabe vlasti dok je bila na dužnosti predsjednice vlade. Njezino zatvaranje je potaknulo krizu između Kijeva i EU-a koji je ocijenio da je ono politički motivirano.