KRVAVA BILANCA

U Siriji poginulo 27 civila

21.02.2012 u 17:42

Bionic
Reading

Najmanje je 27 osoba izgubilo život u utorak u Siriji, među kojima 16 u bombardiranju pobunjeničke četvrti Bab Amra u Homsu, kamo je vlast poslala novo pojačanje, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH)

Šesnaest osoba, među kojima žena i troje djece, poginulo je u jakom bombardiranju pobunjeničke četvrti Bab Amra koja je pod paljbom već 18 dana, ističe ta nevladina organizacija u Londonu.

Četvrti Haldija i Karm el-Zejtun, isto u Homsu, također su bombardirane u utorak ujutro tijekom više od dva sata, dodaje. Petero civila, među kojima i dijete, ustrijelile su sigurnosne snage iz teškog oružja u gradu Kuseiru, u pokrajini Homsu, navodi OSDH.
Usto, povorka s 56 tenkova i vojnih transportera primijećena je na putu prema Homsu, tvrdi OSDH, zbog čega aktivisti strahuju od skore konačne ofenzive. U pokrajini Idlebu sigurnosne snage su ubile petero civila a petero ranile.

Vlast i oporba u Siriji u utorak su se međusobno optuživale za ubojstvo poslovnog čovjeka u ponedjeljak u Alepu. Kako navodi službena agencija Sana, Mahmuda Ramadana (43), direktora hotelskog poduzeća, ustrijelile su 'naoružane skupine' ispred njegove kuće.

Oporba za ubojstvo optužuje režim, jer je žrtva brat Ahmada Ramadana, člana izvršnog odbora Sirijskog nacionalnog vijeća (SNC), glavne oporbene koalicije. Kako navode oporbene internetske stranice, od obitelji je zatraženo da privoli Ramadana da odustane od djelovanja u oporbi.