ZUKORLIĆ U STRAHU OD ATENTATA

Ako me ubijete, 50 godina nećete smjeti u Sandžak!

21.02.2012 u 10:53

Bionic
Reading

Samo nekoliko dana nakon što je na Facebook profilu Muamera ef. Zukorlića postavljen post u kojem se Dan državnosti naziva 'Sretanjem zločinaca', na istoj stranici osvanula je videosnimka na kojoj glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji poručuje što će se dogoditi ukoliko mu se bude 'radilo o glavi'

'Svi ti koji bi radili o mojoj glavi imaju jednu svoju računicu. Pogotovo što mi znamo ovdje da se u Srbiji ništa ne događa slučajno. Sve ozbiljne likvidacije koje su se dogodile u Srbiji su planirane', rekao je Zukorlić.

On dalje navodi da je srpska povijest potvrdila da se 'likvidacije događaju nakon zavjere, koja obično ide do vrha države'.

'Mislim da su svjesni da je ovo pitanje zajedno sa mnom toliko naraslo da bi to bila opasna igra. U našoj sandžačkoj tradiciji postoje neke relacije koje su kod nekih naroda nadvladane. Postoji obiteljska, prijateljska i, ako hoćete, plemenska povezanost, a onda i spremnost da se štiti ono svoje.

To je toliko moćna energija. Pa hajde da budem do kraja iskren - kada bi se takvo nešto dogodilo, ja mislim da narednih 50 godina nijedan beogradski političar ne bi smio doći u Sandžak', poručio je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji.

Dnevni avaz je objavio prije nekoliko dana da se priprema atentat na Muamera Zukorlića i da na njemu navodno radi već četiri mjeseca mješovita grupa kriminalaca u Srbiji.

Profil Muamera ef. Zukorlića uređuje grupa omladinca, za koju je, kako sami navode, 'muftija jedini i neprikosnoveni vođa Sandžaka'. Na toj stranici prije nekoliko dana postavljen je post povodom godišnjice Prvog srpskog ustanka i Dana državnosti Srbije, koji je na njoj označen kao 'Sretanje zločinaca'. Poruka je praćena pjesmom 'Pamti sine, pamti, pamti, da se nikada zlo ne vrati', posvećena bošnjačkim žrtvama u ratu u BiH.