U LJUBLJANI

Thaci zahvalio Pahoru na ulozi Slovenije

17.04.2009 u 17:41

Bionic
Reading

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor sastao se u petak s kosovskim kolegom Hashimom Thacijem, s kojim je razgovarao o jačanju gospodarske suradnje i ulozi Slovenije na zapadnom Balkanu, objavio je ured slovenskog premijera

LJUBLJANA - Thaci i predsjednik kosovskog parlamenta Jakup Krasniqi borave u Ljubljani na međunarodnom kongresu Udruge civilnog društva koji završava u subotu, a tema mu je jača suradnja vlasti s organizacijama civilnog društva u regiji u tijeku približavanja država zapadnog Balkana Europskoj uniji.

Obojicu kosovskih dužnosnika tim su povodom primili predsjednik Danilo Tuerk i premijer Borut Pahor.

Kako je objavio Pahorov ured, Sloveniju, kao najjačeg ulagača na Kosovu, zanima više oblika gospodarske suradnje, ali i transparentnost gospodarskog okružja te poslovna sigurnost u najmlađoj europskoj državi.

Kosovo će idući tjedan prvi put posjetiti slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar i u toj će prigodi dvije zemlje potpisati sporazum o razvojnoj suradnji.

Thaci i Pahor razmijenili su i stajališta o financijskoj krizi i političkom stanju na Balkanu, a Thaci je slovenskom premijeru zahvalio na ulozi koju Slovenija igra u regiji.