VATIKANSKI ISTJERIVAČ ĐAVOLA:

'Egzorcizam je bio jedna od primarnih aktivnosti Isusa Krista'

19.02.2012 u 19:39

Bionic
Reading

Torinski dnevni list La Stampa piše kako, iako ima 86. godina, otac Gabriele Amorth još uvijek obavlja nekoliko egzorcizama na dan. On vidi đavla svugdje, čak i u glazbi Marilyna Mansona i uvjeren je da Sotona koji je zastrašivao Ivana Pavla II još više zastrašuje papu Benedikta XVI. On je vatikanski kućni istjerivač đavla, a mnogi ga uopće ne doživljavaju kao ozbiljnu osobu nakon što je izjavio da vježbanje joge i čitanje knjiga o Harryju Potteru vode u sotonizam

Otac Gabriele postao je egzorcist rimske mjesne crkve 1986. za vrijeme pontifikata Ivana Pavla II. Danas, u 86. godini života, ovaj član Družbe svetog Pavla se još uvijek istim žarom bori protiv onoga što naziva 'Velikim neprijateljem'. Otac Amorth pripovijeda o toj borbi u knjizi 'Posljednji egzorcist' koju je napisao s novinarom Paolom Rodarijem iz dnevnog lista Il Foglio.

Osim Lucifera, svećenik ima i druge neprijatelje, a to su ljudi koji ne vjeruju da đavao postoji. 'Vaša ekselencijo, vi morate pročitati knjigu', rekao je Amorth jednom moćnom kardinalu rimske kurije koji je kazao da je Sotona proizvod praznovjerja. Kardinal ga je pitao: 'Koju knjigu da pročitam?' Egzorcist mu je kazao: 'Novi zavjet', rezolutan je bio Amorth i dodao: 'Jesam li ja u krivu ili je egzorcizam bio jedna od primarnih aktivnosti Isusa?'

Pilsel: Svjedočio sam egzorcizmu

Novinar tportala može svjedočiti slično iskustvo jer je 1986. i 1987. živio u samostanu kao pripravnik franjevačkog reda u kojem je radila, kao kuharica, jedna mlada osoba koja je navodno bila opsjednuta Sotonom i nad kojom je 'uspješno' izvršen egzorcizam tijekom kojeg ju je čak šestero jakih muškaraca moralo držati zbog siline kojom se trzala pred naredbama svećenika đavlu da je napusti.
U arhivi čuva kazetu sa snimkom jedne sesije egzorcizma tijekom koje žena izgovara nevjerojatne psovke, govori na jezicima koje nije poznavala i vrišti kao divlja mačka.

Svećenik prakticira osam do 10 egzorcizma na dan, uključujući nedjelje i sam Božić. Misli da je đavao posvuda čak i u palačama Vatikana. Kaže da je u to bio uvjeren i Ivan Pavao II koji je i sam provodio egzorcizme

Prvi je egzorcizam poljskog pape održan 27. ožujka 1982. godine. Biskup Spoleta, Ottorino Alberti, doveo je Papi mladu ženu, Francescu Fabrizi. Pred Papom, počela je plakati i grčiti se na podu unatoč Papinim zapovijedima đavlu da se povuče. Umirila se je tek kada je Ivan Pavao II kazao: 'Sutra ću slaviti misu za tebe.'

Nekoliko godina kasnije posjetila je Papu s mužem. Bila je smirena, sretna i trudna. Za Ivana Pavla II to je bila vrlo moćna scena. Biblijska, kako je naveo kasnije u memoarima.

MOĆ PAPE BENEDIKTA NAD SOTONOM

Benedikt ne obavlja egzorcizme, ali Amorth vjeruje da đavao njega smatra čak opasnijim od Ivana Pavla II. U knjizi navodi da su dva njegova asistenta povela dvije žrtve đavolske opsjednutosti na Trg svetog Petra kako bi nazočili Papinoj općoj audijenciji srijedom. Kada su ugledali Benedikta XVI, pali su na tlo, valjali se, vrištali i slinili. Benedikt je to primijetio. Došao je bliže i blagoslovio ih. Istoga časa su se umirili.

Prema ocu Amorthu, Sotona je uvijek napastovao katoličku hijerarhiju i stanovnike Vatikana. Kaže i da su sotonističke sekte iza slučaja Emanuele Orlandi (15), kći zaposlenika Vatikanskog grada koja je misteriozno nestala 22. lipnja 1983.

Pater Amorth tvrdi da đavao dovodi u iskušenje bilo koga: svećenike i laike, mlade i stare. On smatra da je djelo Sotone i ono koje se dogodilo u lipnju 2000. u malom mjestu Chiavenna, na sjeveru Italije, kada je troje tinejdžera ubilo redovnicu Mariju Lauru Mainetti. Kasnije su kazale da je to bila žrtva posvećena đavlu. Djevojke su, koje li slučajnosti, puno slušale glazbu Marilyna Mansona, što je za oca Gabrielea vrlo čest način širenja sotonističkih ideja među mladima.

Amorth kaže da je film 'Egzorcist' (The Exorcist), utemeljen na istinitom događaju pedesetih godina u Saint Louisu (SAD), prilično dobar način da se spozna što egzorcisti rade, iako ističe da je film ipak stanovito pretjerivanje. 'Egzorcist', podsjetimo, američki je horor film iz 1973. godine koji je režirao William Friedkin prema istoimenoj noveli iz 1971, a napisao ju je William Peter Blatty. Radi se o demonskoj opsjednutosti mlade djevojke i očajničkim pokušajima njezine majke da je vrati u normalno stanje kroz egzorcizam koji, žrtvujući vlastite živote, provedu dvojica katoličkih svećenika.