IZGUBLJENI PUTNICI

Kaos na aerodromima zbog kolapsa Air Australije

17.02.2012 u 15:53

Bionic
Reading

Tisuće putnika ostale su nezbrinute nakon kolapsa zrakoplovne kompanije Air Australia. Zrakoplovna kompanija sa sjedištem u Brisbaneu imala je organizirane letove prema Tajlandu, Havajima i Baliju, a nesuđeni putnici, zatečeni propašću Air Australije, pokušavaju se vratiti svojim domovima

'Moja je mama za mene i nekolicinu prijatelja uspjela rezervirati let za sutra ujutro koji će nas odvesti do Singapura. Ondje moramo čekati nekoliko dana da bismo se mogli prebaciti do Melbournea', objasnio je svoju situaciju Australac Tyson Bradshaw koji je zapeo u Phuketu na Tajlandu.

Oko 300 zaposlenika Air Australije čeka nesigurna budućnost nakon što je kompanija otišla u stečaj. Putnike koji su rezervirali karte za letove Air Australije unutar zemlje krah kompanije potpuno je iznenadio.

'Najgore je što nema nikoga da nam pomogne. Pokušali smo zvati urede zrakoplovne kompanije, ali nitko se ne javlja', komentirali su današnju situaciju nezadovoljni putnici.

Zrakoplovi Air Australije prizemljeni su kada se doznalo da kompanija nema dovoljno sredstava za gorivo ili bilo kakve osnovne potrebe.