PUCNJAVA BEZ RAZLOGA

Talijanski čuvari ubili indijske ribare jer su mislili da su pirati

16.02.2012 u 20:17

Bionic
Reading

Čuvari s talijanskog broda Enrica Lexie zapucali su i ubili ribare Valentina i Pinkija

Naoružani čuvari s talijanskoga naftnog tankera osumnjičeni su za ubijanje dvojice indijskih ribara na koje su zapucali jer su mislili da je riječ o piratima, prenosi Hindustan Times. Vjeruje se da se incident dogodio u srijedu, 64 kilometra od indijske južne države Kerala.

Čuvari s talijanskog broda Enrica Lexie zapucali su i ubili ribare Valentina i Pinkija iz Tamil Nadua, odnosno Kerale, stare 50 i 21 godinu. Kapetanu broda, koji je o incidentu obavijestio obalnu stražu, naređeno je da pristane u luku.

Indijsko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je talijanskom ambasadoru Giacomu Sanfeliceu di Montefortu da kapetan broda mora surađivati s indijskim dužnosnicima na rasvjetljavanju ovog incidenta. Sve više stranih brodova zapošljava naoružane čuvare u strahu od somalskih pirata.

Vlasnik indijskog ribarskog broda Freddie Louis rekao je kako je pucnjava, koja je trajala najmanje dvije minute, izbila bez razloga. Brod sa 11 ljudi isplovio je 7. veljače, a do pucnjave je došlo na povratku, kada su spavali svi članovi posade osim Valentina i Pinkija.