HRVATSKA, NJEMAČKA, SAD

Doktor ekonomije kažnjen zbog snimki seksa

16.02.2012 u 14:05

Bionic
Reading

Jovica Petrović (62), doktor ekonomskih znanosti koji je rođen u Hrvatskoj, a živi u američkom gradu St. Louisu, osuđen je na osam godina zatvora zato što je fotografije i snimke spolnog odnosa sa suprugom objavio na internetskim stranicama da bi joj napakostio zbog razvoda

Petrović je kriomice snimao seks sa suprugom Amerikankom, nakon čega je fotografije objavio na internetu, a ispod njih je dodao i informacije o ženinu životu, kao i o njezinoj djeci.

Da bi natjerao suprugu da mu prepusti pokućstvo nakon razvoda, da mu vrati svoj vjenčani prsten, ali i da mu da 100 tisuća dolara, 62-godišnjak je poslao poštom oko 150 pisama s internetskom adresom na kojoj su fotografije njega i supruge, i to njezinim kolegama, prijateljima i obitelji, ali i lokalnoj trgovini namirnicama, te je zaprijetio da će ukloniti slike ako ona pristane na njegove uvjete.

'Bio sam izvan sebe', izjavio je Petrović na sudu u srijedu, s jakim njemačkim akcentom. Petrović je, naime, rođen u Hrvatskoj, ali je odrastao u Njemačkoj, gdje je i doktorirao.

Petrovićev odvjetnik tvrdi da se država previše uplela u razmirice bračnog para te kaže da se njegov klijent 'demonizira', no s time se ne slaže odvjetnik njegove žene, koji je pak rekao da se Petrović sam demonizirao svojim činom te ga je optužio da je unaprijed hladno kalkulirao što će poduzeti, a sve u namjeri da ponizi i nanese bol ženi.

Petrović je kazao da će uložiti žalbu na presudu.