DONJI DOM PARLAMENTA

Ratificiran sporazum o ulasku Hrvatske u EU u Italiji

15.02.2012 u 21:19

Bionic
Reading

Zastupnički dom talijanskog parlamenta odobrio je pristupanje Republike Hrvatskoj Europskoj uniji, izvijestila je agencija ANSA u srijedu navečer, a potvrdilo hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Za ratifikaciju sporazuma, o kojem se još treba izjasniti i talijanski senat, glasovalo je 483 zastupnika talijanskog parlamenta dok su 2 zastupnika bila protiv.

"Nadamo se se da ćemo biti među prvim zemljama koje su ratificirale ovaj sporazum, imajući za prioritet i ulazak Srbije u EU", rekla je podtajnica ministarstva vanjskih poslova Marta Dassu, prenosi ANSA.

Hrvatski veleposlanik u Italiji Tomislav Vidošević sastao se nakon ratifikacije s predsjednikom zastupničkog doma Gianfrancom Finijem i prenio mu zahvalu za ratifikaciju. Susretu je nazočio i predsjednik talijansko-hrvatske skupine prijateljstva u talijanskom parlamentu Aldo di Viaggio, doznaje se u MVEP-u.

Idući na redu koji bi trebao odobriti pristupni ugovor je bugarski parlament. Uz donji doma talijanskog parlamenta, ranije su to učinili parlamenti Slovačke 1. veljače i Mađarske 13. veljače.