Svijet GUŽVA U TJESNACU

Iran se priprema za rat u Perzijskom zaljevu!

Zapovjednik američkih pomorskih snaga u Perzijskom zaljevu izjavio je da je Iran povećao broj svojih snaga u tom području i pripremio brodove koji bi mogli biti korišteni u samoubilačkim napadima, ali da američka mornarica može spriječiti blokadu Hormuškog tjesnaca, prenosi u ponedjeljak Reuters

'Povećali su broj podmornica i broj jurišnih brodova. Neki od manjih brodova su opremljeni velikim bojevim glavama koje mogu biti upotrijebljene kao eksplozivne naprave za samoubilačke napade', izjavio je viceadmiral Mark Fox. Dodao je da Iran ovog trenutka raspolaže s deset manjih podmornica.

Istaknuo je da SAD s velikom pozornošću prati razvoj iranskih raketa velikog i malog dometa, balističkih projektila srednjeg i velikog dometa i, naravno, razvoj nuklearnog programa.

Poručio je da je američka mornarica spremna za slučaj napada ili drugih incidenata u Perzijskom zaljevu te da ima široki raspon opcija koje može ponuditi američkom predsjedniku. Dodao je, međutim, da prioritet u smirivanju napetosti treba dati diplomaciji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još