Svijet 202 CENTIMETRA!

U Crnoj Gori visina snijega dostiže rekord

U Crnoj Gori je zbog obilnog snijega na snazi izvanredno stanje u cijeloj zemlji, a prema posljednjim podacima, visine snijega dostižu rekordne vrijednosti zabilježene u posljednjih 50 godina

U nedjelju ujutro izmjerena visina snježnog pokrivača iznosila je na Žabljaku 202 cm, u Kolašinu 168 cm, na Cetinju 126 cm, u Šavniku 125 cm, u Nikšiću 100 cm, a u Podgorici 57 cm. Snijeg i dalje neprestano pada, pa te vrijednosti stalno rastu.

Seoska područja su potpuno odsječena od gradskih centara. Prometnice prema sjeveru su blokirane, a i prema južnim dijelovima Crne Gore se vrlo otežano probija. Zračna luka u Podgorici je zatvorena, a malobrojni zrakoplovi jedino mogu slijetati u Tivat.

Vlak s približno 50 putnika, koji je još od petka zameten u planinskom dijelu pruge Beograd-Bari, pokrenut je jutros oko šest sati i 30 minuta, ali se na prugu odmah po polasku vlaka obrušila nova lavina i vlak je ponovo blokiran, priopćeno je iz crnogorske Željeznice.

Vijeće za obranu i sigurnost, kojim rukovodi predsjednik Filip Vujanović, proglasilo je izvanredno stanje u Crnoj Gori zbog vremenskih nepogoda i pozvalo stanovništvo, javne institucije i gospodarstvo da se uključe u uklanjanje snježnih nanosa, čišćenje i saniranje posljedica elementarne nepogode.

U Podgorici je uvedena zabrana javnog prijevoza osim za vozila zdravstvenih ustanova, specijalna vozila komunalnih poduzeća, prijevozna sredstva Crvenog križa te vojske i policije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još