Svijet NA KOSOVU

Lavina zatpala 12 kuća, troje mrtvih

Najmanje tri osoba su poginule, a osam osoba je zatrpano u lavini koja je u subotu zatrpala 12 kuća u selu Restelica, na jugu Kosova, javili su prištinski mediji

Lavina visoka 10 metara a široka 500 metara, prekrila je 12 kuća od kojih je 10 prazno jer su vlasnici na radu u Italiji i Švicarskoj.

Iz jedne od zatrpanih kuća, ukućani su telefonom javili da ih je osam živo, izjavio je ministar za infrastrukturu Kosova Fehmi Mujota, koji se nalazi u stradalom selu Restelica, u najjužnoj kosovskoj općini Dragaš na tromeđi s Albanijom i Makedonijom.

Mujota je rekao za televiziju RTK da snage sigurnosti Kosova, policijski specijalci i lokalni dragovoljci poduzimaju sve kako bi došli do zatrpanih ljudi, a napore im otežava strmi teren i smetovi koji su taj dio sela učinili neprohodnim. Put prema Restelici nije prohodan zbog velikog snijega, a otežane su i telefonske veze.

U akciju spašavanja uključeni su i pripadnici turskog kontigenta KFOR-a, koji su zajedno s lokalnom samoupravom angažirali mehanizaciju na čišćenju zametenog puta koji vodi prema Restelici.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još