Svijet TRI ŽRTVE

Crna Gora se smrzava na rekordnih -30

U Crnoj Gori je u četvrtak registrirana i treća žrtva nevremena, a zabilježeno je i najhladnije jutro u posljednjih 50 godina u kojem je u pojedinim mjestima na sjeveru zemlje izmjerena temperatura i do 30 stupnjeva ispod nule

Kako je javio neovisni Radio Antena M, u gradiću Andrijevica, na samom sjeveru, pronađeno je beživotno tijelo muške osobe, a utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica smrzavanja.

Gradovi i sela na tom području tek su danas, nakon nekoliko dana, dobili struju, a hrana i lijekovi im se dopremaju helikopterima ili motornim skijama.

Glavni magistralni put od Podgorice prema Kolašinu i Bijelom Polju se povremeno otvara, a cestovni promet prema Srbiji i Kosovu je već nekoliko dana u prekidu i mali su izgledi da će uskoro biti otvoren.

Vlakovi prema Beogradu idu s velikim zakašnjenjem.

Vlada Crne Gore još nije proglasila izvanredno stanje, mada se, prema situaciji na terenu, stječu uvjeti za to. Premijer Igor Lukšić, koji se u srijedu, nakon posjeta ugroženom području i osobno uvjerio u teške posljedice nevremena, izjavio je da državni organi pomno prate situaciju i kada procijene da je to potrebno tražit će od parlamenta uvođenje izvanrednog stanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još