Svijet OBJAVA U RUSIJI

Iran: Možemo napasti Ameriku!

Iran ima potencijala za napad na američke vojne ciljeve u svijetu ako ga napadnu Sjedinjene Države, prenijela je u srijedu ruska agencija Interfax riječi iranskog veleposlanika u Rusiji

SAD je nametnuo sankcije Iranu usmjerene na iransku središnju banku, a američke banke dobile su ovlasti za zamrzavanje iranske imovine kako bi se prisililo vladu u Teheranu da odustane od razvoja nuklearnog programa.

Iranski veleposlanik Sejed Mahmud Reza Sajadi kazao je na konferenciji za novinare u srijedu da će SAD pogriješiti ukoliko napadne Iran. Washington nije objavio takve planove. Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju je u intervjuu za NBC kazao da vjeruje da je SAD izvan dosega iranskog oružja, kao i da je Amerika usmjerena na diplomatske napore u rješavanju spora oko razvoja iranskog nuklearnog programa.

'Amerikanci vrlo dobro znaju kakav je Iran i koji su naši potencijali', kazao je Sajadi. 'Iran je u dobroj poziciji da uzvrati napadima na Ameriku širom svijeta u znak odmazde... Napad na Iran bio bi za njih samoubojstvo', poručio je iranski veleposlanik.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još