Svijet RUSKI HDZ

Sportske i glazbene zvijezde u kampanji za Putina

Više desetaka ruskih zvijezda, među kojima slavni redatelj Nikita Mihalkov i poznati nogometaš Andrej Aršavin, sudjelovat će u kampanji Vladimira Putina za predsjedničke izbore 4. ožujka, piše u utorak na stranici njegov stranke Ujedinjene Rusije

Vladimir Putin trebao bi se u utorak susresti s nekima od 499 uglednika upisanih na listu 'osoba od povjerenja zaduženih za izbornu propagandu'.

Veliki broj slavnih sportaša nalazi se na listi, poput nogometaša Aršavina, Jurja Žirkova, Igora Akinfejeva i Romana Pavljučenka, klizača Jevegenija Plušenka i Tatjane Navke ili prvakinje u skoku motkom Jelene Isinbajeve.

Na listi su i glazbenici među kojima je operna diva Ana Netrebko, violist Jurij Bašmet, dirigent Pavel Kogan te redatelji, posebno nezaobilazni Nikita Mihalkov.

Ruski tisak zastupljen je glavnim urednicima popularnih novina. A Putina podržavaju i kustosi muzeja Ermitaža i Puškina.

Putin, iako veliki favorit predsjedničkih izbora, doživio je pad popularnosti s neviđenim valom prosvjeda od njegova dolaska na čelo zemlje 2000. godine i vjerojatno će biti prisiljen na drugi krug izbora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još