CIČA ZIMA

U Srbiji će led lomiti eksplozivom

07.02.2012 u 11:35

Bionic
Reading

U sljedećih 48 sati intenzivno će se raditi na tome da se riješi problem leda na Ibru i Dunavu, izjavio je načelnik Sektora za izvanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić

Stručnjaci Vojske Srbije će tijekom dana izaći na Ibar i pogledati što je moguće uraditi kako bi se led usitnio eksplozivom, najavio je Marić. Što se tiče Dunava, u komunikaciji s vodoprivredom i Ministarstvom za infrastrukturu definirani su kapaciteti kada je riječ o ledolomcima, istakao je Marić za Glas javnosti.

On je istaknuo da je utorak ključni dan da se najveći i dodatni dio mehanizacije uputi u ugrožene općine. Tijekom ponedjeljka je više akcija evakuacije i spašavanja uspješno okončano. Spašeno je dijete na teritoriju Zaječara koje je imalo napadaj slijepog crijeva, istaknuo je Marić i dodao da je 177 ljudi dosad evakuirano i spašeno.

U Srbiji je zabilježen još jedan smrtni slučaj i to je deseta žrtva ove elementarne nepogode. Stariji muškarac na području Arilja pronađen je oko 1.000 metara od kuće, a smrt je nastupila uslijed smrzavanja. Zbog velikih snježnih padalina i izuzetno hladnog vremena Vlada Srbije u nedjelju je proglasila izvanredno stanje na teritoriju cijele Srbije.