POŽAR U CRNOJ GORI

Gori zgrada lista Dan, jedna osoba poginula

Bionic
Reading

Veliki požar koji je izbio oko 11.30 u zgradi podgoričkog lista Dan je lokaliziran. Iz zgrade je evakuirana većina ljudi, a jedna osoba je smrtno stradala

Pomoćnik glavnog urednika podgoričkog lista Dan Nikola Marković rekao je agenciji Beta da su svi ljudi iz redakcije u kojoj je danas izbio požar evakuirani na vrijeme.

Ostala su tri električara, a dvojica su izvučena, dok je treći električar poginuo. On je kazao da je požar izbio u 11.30, najvjerojatnije u prostorijama gdje je smješten Radio D. Pretpostavlja se da su neispravne električne instalacije uzrok požara.

Zgrada u kojoj se nalazi list Dan obavijena je gustim dimom, a na lice mjesta su došli ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović i direktor Uprave policije Božidar Vuksanović.

Na terenu je vatrogasna ekipa koja s četiri vozila i dalje gasi požar, kao i ekipa Hitne pomoći. Kako su kazali očevici za Vijesti.me, zgrada se ne vidi od gustog dima.

Ispred zgrade Dana su se okupili i oporbeni političari Vuksan Simonović, Neven Gošović, Ranko Kadić i Koča Pavlović.

Branko Radulović (PzP) kazao je Vijestima da će njegova stranka ustupiti svoje prostorije redakciji Dana da bi novine nastavile izlaziti.

'Ovo je tragedija za novine koje se bore za slovo pravde, koje rade u skromnim uvjetima i stalno su bile na udaru režima', kazao je Radulović.