Svijet UPOZORENJE

Iran će napasti svakoga iskorištenog za napad na njega

Iran će napasti bilo koju zemlju čiji teritorij bi ‘neprijatelj’ Islamske države upotrijebio za vojni udar na njegovo tlo, rekao je nedjelju zamjenik čelnika iranske elitne Revolucionarne garde

‘Bilo koja točka koju bi upotrijebio neprijatelj u operacijama protiv Irana bit će podvrgnuta osvetničkom napadu naših vojnih snaga’, rekao je za poluslužbenu novinsku agenciju Fars Hossein Salami tijekom vojnih vježbi.

Revolucionarna garda započela je u subotu dvodnevne kopnene vježbe želeći pokazati svoju moć dok napetosti rastu između Teherana i Zapada zbog spornog iranskog nuklearnog programa.

Iranski mediji javljaju kako se radi o manjim vježbama u južnom Iranu.

Sjedinjene Države i Izrael ne isključuju vojni udar protiv Irana ukoliko se spor ne riješi diplomatski. Iran tvrdi kako je njegov nuklearni program isključivo miroljubiv i da nije usmjeren na razvoj oružja kako sumnja Zapad.

Iran je upozorava kako će njegov odgovor na bilo kakav udar biti ‘bolan’, prijeteći napadom na Izrael i američke baze u Perzijskom zaljevu te zatvaranjem Hormuškog tjesnaca ključnog za transport nafte.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još