Svijet GRANATIRANJE HOMSA

U Siriji ubijeno više od dvjesto ljudi

Kada se proširila vijest o granatiranju skupina Sirijaca nahrupila je pred sirijsko veleposlanstvo u Kairu, a bijesni Sirijci okupili su se i u Britaniji, Njemačkoj i SAD-u

Više od 200 ljudi ubijeno je u jučerašnjem granatiranju sirijskog grada Homs. Istovremeno Vijeće sigurnosti UN-a priprema se glasovati o nacrtu rezolucije kojom bi od sirijskog predsjednika Bashar al-Assada tražili odstupanje s vlasti.

Aktivisti i opozicija tvrde, javlja Reuters, kako je u granatiranju poginulo između 217 i 260 osoba čime je napad na Homs postao najsmrtonosniji napad do sada tijekom 11-mjesečnih prosvjeda potaknutih susjednim zemljama u kojima su tijekom "Arapskog proljeća" svrgnuta trojica vladara.

Sirijske snage s granatiranjem četvrti Khalidiya započele su u petak oko 20 sati po lokalnom vremenu, a najmanje 36 kuća u kojima su bile cijele obitelji sravnjeno je sa zemljom.

Kada se proširila vijest o granatiranju skupina Sirijaca nahrupila je pred sirijsko veleposlanstvo u Kairu, a bijesni Sirijci okupili su se i u Britaniji, Njemačkoj i SAD-u.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još