OTVORENI ODNOSI

Tadić u Zagreb dovodi i Jeremića

15.04.2009 u 22:55

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je, u razgovoru za beogradski tjednik Vreme od četvrtka da Srbija i Hrvatska moraju graditi nove i bolje odnose dok Međunarodni sud pravde radi svoj posao vezano uz spor između dvije države

BEOGRAD - 'Pitanja oko uloge Srbije u devedesetim godinama i tužbe Hrvatske protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, operacije Oluja i Bljesak, protjerivanje Srba s njihovih stoljetnih ognjišta, to su pitanja koja se nalaze pred Međunarodnim sudom pravde. Ako na civiliziran i sudski način rješavamo jedan do sada neriješen spor, ne znači da trebamo zamrznuti odnose u svim ostalim točkama', rekao je srbijanski predsjednik.

Tadić je kazao da postoje pitanja o kojima Srbija i Hrvatska nemaju istovjetna mišljenja, ali da to ne znači da trebaju zamrznuti međusobne odnose, dodavši da će se njegov posjet Zagrebu svakako dogoditi, ali da u ovom trenutku još nije precizirano vrijeme.

Upitan hoće li srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić doći s njim, budući da nije bio nazočan prilikom nedavna posjeta hrvatskog premijera Ive Sanadera Beogradu, predsjednik Srbije istaknuo je da ne postoji razlog za nedolazak ministra Jeremića u Zagreb.

'Zašto ne bi išao? Nema nijednog razloga. Mi imamo otvorene odnose s Hrvatskom i to je na tiskovnoj konferenciji, koju smo imali Ivo Sanader i ja, još jednom potvrđeno', odgovorio je Tadić.