PREOSTALO IH NEKOLIKO

Zbog stanja u Siriji Ina povukla radnike

03.02.2012 u 11:19

Bionic
Reading

Situacija u Siriji postaje sve kompliciranija. Ova bliskoistočna zemlja utonula je u krvavi građanski rat, a međunarodna zajednica još je na početku s pronalaženjem rješenja. Još u studenome upozoreni su svi strani državljani da napuste Siriju dok još mogu, među njima i Hrvati, prvenstveno radnici Ine i Crosca. Otada je tamo ostalo tek nekoliko njihovih radnika, koji se, kako poručuju iz Ine, nalaze 'na lokacijama koje nisu izravno ugrožene sukobima'

'Kontinuirano i na dnevnoj bazi motrimo razvoj situacije u Siriji te ćemo sukladno tome prilagoditi svoje daljnje korake. U direktnom smo kontaktu s našim radnicima kojih je na našim postrojenjima ostalo tek nekoliko. Imali smo ih više od stotinu, ali smo ih postupno izvlačili prema potrebi. Zasad nije bilo potrebe za poduzimanjem izvanrednih mjera. Prilagođavamo se situaciji na terenu, a sigurnost naših radnika je prioritet', kazali su iz Ine za tportal.

Naglasili su da se nekoliko radnika Crosca koji ne rade za njih nalazi na sjevernom djelu Sirije, na granici s Turskom te da je i za njih razrađen plan izlaska iz zemlje u slučaju da to bude potrebno, ali da je to područje koje nije bilo u izravnoj opasnosti, kao ni ostale lokacije na kojima su bili radnici Ine.

Iz Ine također poručuju kako njihova postrojenja nisu bila ugrožena te da se proizvodnja nastavila i da su je zasad preuzeli lokalni radnici.