MOLITVENI DORUČAK

Bajić odletio američkom ministru pravosuđa

02.02.2012 u 15:22

Bionic
Reading

Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik, od utorka boravi u Washingtonu, gdje se susreo s američkim ministrom pravosuđa, priopćilo je Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu

Osim s američkim ministrom pravosuđa Ericom Holderom, Bajić se susreo i sa zamjenikom direktora Saveznog istražnog ureda (FBI) Seanom Joyceom, američkim veleposlanikom za pitanje ratnih zločina Stephenom Rappom, zamjenikom pomoćnika američke državne tajnice Philipom Reekerom i dužnosnicima Ureda državnog odvjetnika Kolumbijskog distrikta (District of Columbia, D. C.).

Za vrijeme navedenih susreta, američki dužnosnici i glavni državni odvjetnik Bajić razgovarali su o uzajamnoj pravnoj pomoći u pitanjima kriminaliteta, sigurnosnoj suradnji i jačanju postojeće bliske suradnje između američkih i hrvatskih službi za provedbu zakona i graničnu sigurnost u borbi protiv terorizma i transnacionalnog kriminala, priopćilo je američko veleposlanstvo.

Bajić će u četvrtak nazočiti tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu, koji se svake godine održava prvog četvrtka u veljači. Na tom skupu obično je nazočno oko tri tisuće uzvanika iz cijelog svijeta – državnika, diplomata, članova parlamenata i vlada, kao i vjerskih čelnika.

James B. Foley, američki veleposlanik u Hrvatskoj, poručio je da SAD sa zadovoljstvom nastavlja izvrsnu suradnju s Hrvatskom u borbi protiv transnacionalnog kriminala i korupcije.

'Zaštita naših građana i nacionalne sigurnosti zajednički je cilj koji dijelimo kao suradnici i partneri u obostranoj pravnoj pomoći', poručio je Foley, dodajući da SAD prepoznaje natprosječni napredak koji je Hrvatska ostvarila u jačanju vladavine prava.

Susret glavnog državnog odvjetnika Bajića s ministrom pravosuđa Holderom naglašava obostrano korisno partnerstvo u području kaznenog pravosuđa, zaključio je Foley.