PRAVO NA POBAČAJ

Vatikan ne želi kći JFK-a kao veleposlanicu SAD-a

15.04.2009 u 19:01

Bionic
Reading

Vatikan nije iz Washingtona primio nikakav prijedlog imenovanja novog američkog veleposlanika pri Svetoj Stolici, komentirao je u srijedu vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi glasine da je odbijena kći bivšeg predsjednika Johna F. Kennedyja

VATIKAN - 'Vatikan nije zaprimio američki prijedlog za novog veleposlanika pri Svetoj Stolici i nije istina da je odbijena' Caroline Kennedy, rekao je otac Lombardo, glasnogovornik pape Benedikta XVI.

Američki blogovi, na koje se poziva tisak, napose španjolski, prenijeli su da je Vatikan odbio troje kandidata koje je predložio američki predsjednik Barack Obama, a među njima je i Caroline Kennedy, kći ubijenoga katoličkog predsjednika, nepodobna jer podupire pravo na pobačaj.

Po istim izvorima, Vatikan je odbio i druge kandidate jer su pristaše pobačaja te istraživanja matičnih stanica.

Talijanski dnevnik La Stampa u srijedu je to pitanje istaknuo na naslovnici s naslovom: 'Preliberalna, Vatikan zaustavlja kćer JFK-a'.

La Stampa podsjeća da je slično iskustvo imala Francuska, jer profili predloženih kandidata nisu odgovarali Svetoj Stolici, te Argentina, koja je isprva ponudila razvedenog i ponovno oženjenog diplomata, od kojega je poslije odustala.