POTRAGA ZA NESTALIMA

Olujno Crno more progutalo osam mornara

01.02.2012 u 09:57

Bionic
Reading

Turska obalna straža spasila je tri člana posade jednog broda s kambodžanskom zastavom koji je potonuo u utorak navečer na Crnom moru u oluji, ali se osam mornara još uvijek smatra nestalima u srijedu jutro, objavile su vlasti koje citira novinska agencija Anatolija

Vera, brod za rasuti teret dug 114 metara koji je plovio iz ruske luke Rostova prema Izmiru prevozeći željezni otpad, potonuo je u utorak navečer u vodama ispred turskog grada Ereglija.

'Brod se pokušao približiti luci Eregli zbog loših meteoroloških uvjeta ali mu je s prednje strane počela ulaziti voda, te je potonuo za dvije do tri minute', izjavio je Rol Ayyildiz, guverner regije Zonguldaka.

Troje od 11 članova posade spašeno je tijekom noći: drugi i treći časnik, kao i kuharica, kazao je guverner napominjući da se posada sastojala od 10 Ukrajinaca i jednog Gruzijca.

'Spašeni su rekli da su vidjeli ostale članove posade kako se bacaju u vodu', dodao je Ayyildiz. 'Još se nadamo spasiti osam osoba. Radi se o ljudima naviklima na more, imaju iskustva u takvoj situaciji.'

Reuters pak prenosi izvješća turskih medija, prema kojima se radi o poljskoj posadi.

Tursku je pogodilo snažno nevrijeme i snježna oluja, zbog čega su u utorak izdana upozorenja pomorcima na plovidbi u Mramornom moru, Crnom moru i Egejskom moru.

Tjesnac Bospor, ključni prometni put koji dijeli Istanbul na europski i azijski dio grada, bio je zbog slabe vidljivosti u utorak zatvoren za sav pomorski promet.