ANTIKORUPCIJSKA ISTRAGA

Njemačka policija upala u Ured predsjednika!

31.01.2012 u 11:49

Bionic
Reading

Njemački predsjednik Christian Wulff i dalje pliva u moru afera. Najnoviji moment u višemjesečnoj političkoj drami jest policijsko pretraživanje prostorija u predsjedničkom uredu, i to u okviru istrage protiv Wulffova dugogodišnjeg glasnogovornika Olafa Glaeskersa, kojeg se sumnjiči za korupciju

Njemački mediji nisu mogli vjerovati svojoj sreći kada su saznali da je policija upala u Ured predsjednika države i počela pretraživati prostorije u kojima je radio bivši glasnogovornik Olaf Glaeskers. Ovaj dugogodišnji bliski suradnik njemačkog predsjednika Christiana Wulffa pod istragom je zbog sumnje na korupciju, pa je policija zaplijenila brojne Glaeskersove papire i računalne datoteke, a sve po sudskom nalogu iz Hannovera, gdje je Wulff dva mandata bio premijer vlade pokrajine Niedersachsen.

Iz Ureda predsjednika nije preostalo ništa drugo nego novinarima potvrditi da se 'pretres dogodio', pa je tako i nastavljen niz afera u kojima se nalazi Christian Wulff.

Podsjećamo, sve je krenulo otkrivanjem njegova iznimno povoljnog privatnog kredita, koji je dobio od bogatog prijatelja, pa se nastavilo predsjedničkim prijetnjama novinarima tabloida Bild, a u međuvremenu je njemački predsjednik uhvaćen i u laži. Sada je pak na meti istražnih organa njegov bliski suradnik Glaeskers, kojeg se sumnjiči da je u suradnji s event-menadžerom Manfredom Schmidtom organizirao susret političara i celebrityja, koristeći novac poreznih obveznika.

Zanimljivo, na tom eventu, visokoparno nazvanom 'Nord-Sued Dialog' (iliti 'Dijalog sjevera i juga), jedan od ključnih gostiju bio je i sadašnji predsjenik Christian Wulff. Njegov nasljednik na mjestu premijera Niedersachsena David McAllister, također iz CDU, se u međuvremenu ogradio od svega, dok Wulff zasad mudro šuti na temu korupcije svojeg najbližeg ađutanta.