Svijet GLATKA RATIFIKACIJA

Hrvatski promatrači u EP krajem veljače

Šef skupine socijalista u Europskom parlamentu i dugogodišnji izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da očekuje glatki proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora i krajem veljače očekuje hrvatske promatrače u Europskom parlamentu.

"Mislim da će proces ratifikacije ići glatko, svi su čekali ishod referenduma i presudu hrvatskih građana. To je viđeno kao vrlo pozitivan signal i više nema otpora da se krene u proces ratifikacije", rekao je Swoboda novinarima u Bruxellesu, gdje se u ponedjeljak održava neformalni summit čelnika Europske unije.

Na summitu kao promatrač prvi put sudjeluje i hrvatski premijer Zoran Milanović. Upitan kako ocjenjuje prve Milanovićeve poteze, Swoboda je rekao da je Milanović "dobro povezan i poznat u Bruxellesu i da se ljudi vesele dobroj suradnji s novim hrvatskim premijerom pogotovo nakon uspješnog refernenduma".

Swoboda je rekao kako se hrvatski zastupnici, koji će do ulaska u EU-u imati status promatrača, krajem veljače doći u Bruxelles. "Mislim da ćemo krajem veljače imati ovdje hrvatske promatrače", rekao je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još