Svijet ČAČIĆ I VANDOREN

Privlačenje stranih investicija prioritet Vlade

Šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj veleposlanik Paul Vandoren i prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić održali su u ponedjeljak prvi službeni sastanak na kojem su razmijenili stajališta o pitanjima relevantnim za tekuće reforme, s naglaskom na poboljšanje poslovnog okruženja u cilju gospodarskog opravka i prosperitet Hrvatske kao zemlje pristupnice u EU, priopćeno je iz Delegacije.

Vandoren je, u ime svih veleposlanstava članica EU-a, Čačiću predao listu preporuka vezano za izravna strana ulaganja te je istaknuo da "kompanije u EU trebaju brzinu, pravnu stabilnost, predvidljivost i transparentnost", dodaje se u priopćenju.

Šef Delegacije istaknuo je poteškoće vezane uz privlačenje izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku i potrebu poboljšanja klime za izravna strana ulaganja, ključne za razvoj hrvatskog gospodarstva u kontekstu pripreme Hrvatske za pristup jedinstvenom tržištu EU-a. Hrvatski ministar se složio da bi jedan od prioriteta Vlade trebao biti privlačenje ulaganja.

Po priopćenju, razgovaralo se i o stanju procesa privatizacije brodogradilišta, a Vandoren je kazao da će Europska komisija pozorno pratiti proces restrukturiranja brodogradilišta u Hrvatskoj.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još