POTPUNA REMISIJA

Paragvajski predsjednik izlječen od raka limfnih čvorova

29.01.2012 u 17:21

Bionic
Reading

Liječnički tim koji pazi na zdravlje predsjednika Paragvaja, bivšeg katoličkog biskupa Fernanda Luga, izjavio je da pacijent proživljava 'potpunu remisiju', to jest, da je izliječen od raka

Šef paragvajske države Fernando Lugo (60), ušao je u petak u sirijsko-libanonsku bolnicu u brazilskom gradu São Paulo na kontrolu u sklopu tretmana zbog raka limfnih čvorova koji mu je dijagnosticiran u kolovozu 2010, pa su liječnici kazali da je rak pobijeđen.

U bolnici, Lugo je razgovarao s bivšim brazilskim predsjednikom Luizom Ináciom Lulom da Silvom koji se tamo nalazi u sklopu tretmana raka grla koji mu je dijagnosticiran u listopadu 2011.

Obojica su govorila o svojim bolestima i o pitanjima regionalne vanjske politike te su primili važne delegacije. Predsjednik Lugo se nakon dobrih vijesti odmah vratio u glavni grad Paragvaja, Asunción.

Lugo je odabrao istu bolnicu u kojoj je liječena sadašnja predsjednica Brazila, Dilma Rousseff, koja se također izliječila od te vrste raka godine 2009. kada je bila ministrica u Lulinoj vladi.