Svijet GOLOTINJOM DO SLOBODE

Prosvjedi Occupy DC zbog micanja šatora

Oko 200 washingtonskih pripadnika pokreta Occupy DC, među kojima mladići i djevojke golih torza, prosvjedovali su u subotu navečer pred hotelom u Washingtonu, u kojemu se na svečanoj večeri okupila 'gradska krema', među njima američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle

Prosvjedovalo se zbog prijetnji da će se u ponedjeljak ukloniti njihovi šatori na Trgu McPherson, smještenom nedaleko od Bijele kuće, u samom središtu glavnoga grada.

Pred hotelom od pet zvjezdica u kojemu se održavala godišnja gala zabava zatvorenog tipa AlfaAlfa kluba, prosvjednici su polugoli plesali pred policajcima, unatoč niskim zimskim temperaturama. Na grudima jedne prosvjednice pisalo je 'Sloboda izražavanja'.

Prosvjednici koji kampiraju na Trgu McPherson u petak su obaviješteni da će odande biti deložirani u ponedjeljak.

Protukapitalistički pokret, koji je pod nazivom Occupy Wall Street u rujnu počeo u New Yorku, u Washingtonu funcionira na dvije lokacije i pod dvama nazivima - Occupy DC, čiji prosvjednici kampiraju na trgu McPherson i Occupy Washington na Freedom Plazi. Oba se trga nalaze nedaleko od Bijele kuće.

Sukob policije i pripadnika Occupy Oakland
U subotu je američka policija uhitila 200 pripadnika pokreta Occupy Oakland, nakon sukoba s njima u tom kalifornijskom gradu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još