JOŠ 15 NESTALIH

Nevrijeme prekinulo akcije na Costi Concordiji

28.01.2012 u 20:14

Bionic
Reading

Ekipe spasilaca koje su se pripremale za ispumpavanje nekoliko tisuća tona iz brodskog spremnika olupine Coste Concordije, u subotu su bile prisiljene privremeno prekinuti posao s obzirom na loše vremenske uvjete koji bi mogli potrajati do polovine idućeg tjedna, objavili su službeni izvor, objavivši kakko je akcija potrage za tijelima poginulih nastavljena te da je u subotu pronađeno još jedno truplo.

Zbog valovitog mora i snažnih vjetrova koji ne prestaju puhati, radovi na ispumpavanju 2300 tona goriva iz spremnika broda bit će odgođeni na nekoliko dana, izjavio je glasnogovornik SMIT-a, nizozemske tvrtke koja provodi akciju.

"Nastavak naših operacija ovisit će o vremenskim uvjetima", rekao je Martijn Schuttevaer. "Vremenska prognoza predviđa loŠe vrijeme sve do utorka, pa ne očekujemo da ćemo uspjeti nastaviti s operacijom spašavanja do sredine tjedna."

Dužnosnici Civilne zaštite izvijestili su da su ronioci u subotu u utrobi broda otkrili još jedno truplo. U nesreći koja se dogodila 13. siječnja, dosad je smrtno stradalo 17 osoba, od kojih je 14 identificirano, a još 15 ih se smatra nestalima.