Svijet PRONAĐENI NOVI DOKAZI

FBI u BiH traga za vehabijskim DVD-om

Policijski istražitelji su u akciji koja je u srijedu provedena u sjedištu vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči pronašli i snajpersku pušku koju je u videoporuci o pripremi napada imao Mevlid Jašarević koji je u listopadu prošle godine iz druge strojnice pucao na američko veleposlanstvo, objavljuju u petak tiskani mediji u BiH

'Utvrđeno je da pronađeni snajper s kojim Jašarević pozira u svojoj oproštajnoj poruci pripada Munibu Ahmedspahiću (pomagaču). Trenutačno smo u potrazi za drugim DVD-om na kojem je videooporuka', rekao je državni tužitelj BiH Dubravko Čampara.

On je objašnjavajući rezultate pretresa u u Gornjoj Maoči rekao da je zaplijenjena velika količina materijala koju policija neće moći pregledati u kratkom vremenu. Tužitelj Čampara dodao je da se očekuju i dokazi američkog FBI-ja o uviđaju izvršenom u krugu američkog veleposlanstva u Sarajevu nakon što je Jašarević ispalio više hitaca iz strojnice.

Istragom je utvrđeno i da su na strojnici iz koje je Jašarević pucao na američko veleposlanstvo u Sarajevu DNK uzorci njegova pomagača Emraha Fojnice koji se također nalazi u pritvoru s drugim pomagačem Munibom Ahmetspahićem.

Tužiteljstvo BiH jučer je zatražilo dodatno produženje pritvora za tri mjeseca za Jašarevića, Fojnicu i Ahmetspahića.

Tijekom nedavnog pretresa naselja Gornja Maoča uhićeni su vođa najveće vehabijske zajednice u BiH Nusret Imamović, njegov brat Eldin i Jasmin Mustajbašić, no oni neće biti zadržani u pritvoru.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još