Svijet NESPOSOBNI NASILNICI

Rumunjski ministar smijenjen zbog komentara o prosvjedu

Rumunjski premijer Emil Boc smijenio je u ponedjeljak ministra vanjskih poslova Teodora Baconschija zbog izjava na račun protuvladinih prosvjednika, pokušavajući tako umiriti javnost i stvoriti uvjete za završetak višednevnih prosvjeda zbog vladinih mjera štednje

Baconschi je prošlog tjedna kazao kako su prosvjednici koji su bacali cigle i molotovljeve koktele na policiju nesposobni i nasilni jadnici te ih je usporedio s rudarima koji su u 90-im godinama dolazili prosvjedovati u Bukurešt i nasiljem pokušavali utjecati na politička događanja.

"Donio sam odluku da opozovem ministra vanjskih poslova Teodora Baconschija i proslijedio sam prijedlog rumunjskom predsjedniku da ga smijeni s funkcija zbog komentara koje je iznio", kazao je Boc u parlamentu te se ispričao zbog njegovih izjava.

Prosvjedi protiv mjera štednje koji traju desetak dana do sada su protekli mirno. Prosvjednici se okupljaju u središtu glavnog grada kako bi prosvjedovali protiv smanjenja plaća i povećanja poreza kojima vlada nastoji smanjiti proračunski deficit.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još