Svijet POZDRAV IZ SRBIJE

Tadić među prvima čestitao Hrvatskoj

Predsjednik Srbije Boris Tadić u nedjelju navečer čestitao je građanima Hrvatske koji su na referendumu dali potporu članstvu Hrvatske u Europskoj Uniji, te ocijenio kako su donijeli dobru odluku za budućnost, priopćeno je iz tiskovne službe srbijanskog predsjednika

'Čestitam svim građanima na odluci da Hrvatska uđe u Europsku uniju. Ovo je odluka od ogromne važnosti za budućnost Hrvatske, ali i pozitivan signal za čitavu našu regiju. Ulazak Hrvatske u EU otvara veće šanse za integraciju Srbije i drugih zemalja zapadnog Balkana u zajednicu ravnopravnih europskih naroda', poručio je Tadić hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću.

Tadić je naveo kako Europsku uniju smatra strateškim ciljem i prirodnim staništem za sve zemlje zapadnog Balkana i da Europska unija znači poštivanje i primjenu europskih standarda i zakona, perspektivu za bolji, sigurniji i mirniji život 'svih građana naše regije koja je kroz čitavu svoju povijest bila opterećena ratovima, tenzijama i turbulencijama'.

'Ovo je jedini put kojim sukobe ostavljamo iza sebe i otvaramo nove stranice mira, tolerancije i suradnje', navodi se u poruci srbijanskog predsjednika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još