PUSIĆ ZA TPORTAL

'Oni koji su me prijavili psuju, viču i vrijeđaju'

Bionic
Reading

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je nakon objave rezultata referenduma o pristupanju EU kako je ‘zadovoljna jasnim, čistim i nedvosmilenim mandatom’. Ponovila je kako nije nezadovoljna odzivom birača. ‘Imali smo izlaznost kao za prvi krug predsjedničkih izbora. Ako je to bilo dobro za izabrati predsjednika, ne znam zašto nije dobro za referendum’

S vijestima o rezultatima euro-referenduma ministrica Vesna Pusić već sutra će se zaputiti u Bruxelles. ‘Po prvi put na Vijeću ministara bit će 28 stolica i Hrvatska će tamo biti predstavljena po prvi puta’, najavila je ministrica Pusić.

Govorila je i o ostalim koracima koji slijede na putu pristupanja Uniji, ali i konstatirala kako će konačno ‘početi raditi svoj redovni posao’. ‘Ušla sam u ministatsvo s dva urgentna projekta, a to su arbitraža i referendum. To smo riješili i idemo naprijed’, rekla je Pusić.

S podsmijehom je prokomentirala pitanje o tome kako je vodila agresivnu kampanju. ‘Kaznena prijava ne znači da vodim agresivnu kampanju. Oni koji se bacaju po cesti, psuju, viču i vrijeđaju vodili su agresivnu kampanju i podnijeli kaznenu prijavu’, odgovorila je Pusić.

Dodala je kako to ukazuje na ‘apsurdnost situacije’. ‘Možda je baš ta agresivnost motivirala i neke ljude, koji inače ne bi izašli da izađu na referendum kad su vidjeli što je alternativa’, zaključila je Vesna Pusić.

Vesna Pusić o rezultatima referenduma