ZAJEČAR U SRBIJI

Pokušao se zapaliti zbog siromaštva i gladi

19.01.2012 u 20:39

Bionic
Reading

Četvrtak je bio umalo tragičan dan za regiju. Dvije osobe, sasvim nepovezane, pokušale su se javno spaliti. U Sarajevu je u kobnom pokušaju zaustavljen demobilizirani pripadnik Armije BiH, a u srpskom Zaječaru pred gradskom skupštinom pokušao se spaliti 36-godišnji Bratislav Đorđević

Nakon tragične vijesti iz Sarajeva, sličan pokušaj samoubojstva dogodio se u Srbiji. Pripadnici Policijske uprave iz Zaječara zaustavili su 36-godišnjeg sugrađanina Bratislava Đorđevića u pokušaju samozapaljenja ispred zgrade Gradske skupštine.

Đorđević se polio benzinom i, navodno, upalio upaljač. Međutim, policija je vrlo brzo intervenirala i bacila ga na pod spriječivši tragediju.

Đorđević je ostavio i oproštajno pismo u kojem navodi da se na taj korak odlučio jer nema od čega živjeti.

'Danima jedem samo suhi kruh i spavam po podrumima. Ne kupam se danima i u džepu imam 135 dinara. Zapalit ću se ispred zaječarske Skupštine, kako bi se drugima pomoglo na vrijeme. Ja više ne mogu izdržati zimu i glad', pisalo je u pismu.

Napisao je kako je prije pet mjeseci izašao iz zatvora i pokušao naći posao, ali nije mogao. Nakon što su policajci sprečili Đorđevića da se spali, on je prebačen i zadržan na promatranju u zaječarskom Zdravstvenom centru, piše Bor030.net

Neobično je to što je cijeli slučaj snimljen kamerom, a snimka je ubrzo osvanula na YouTubeu. Je li ovo još jedan primjer da je važnije imati 'zanimljivu' snimku nego pomoći osobi u nevolji?