VELIMIR PLEŠA

Mostarski konzul pozvao Hrvate u BiH na referendum

19.01.2012 u 18:59

Bionic
Reading

Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša pozvao je sve punoljetne hrvatske državljane u BiH da izađu na nedjeljni referendum za ulazak Hrvatske u Europsku uniju kazavši da je to povijesna prigoda da se hrvatski narod konačno vrati u zajedničku obitelj kamo je stoljećima pripadao

U pismu koje je uputio predstavnicima crkve i koje se čita po završetku misa u crkvama u Hercegovini ističe se da će od ulaska Hrvatske u EU imati koristi svi hrvatski državljani.

'Članstvo u Europskoj uniji kruna je borbe za cjelovitu i naprednu, slobodnu i ponosnu Hrvatsku. To je također priznanje svim hrvatskim građanima i ostvarenje želja prošlih naraštaja, a osobito branitelja, invalida i žrtava Domovinskog rata, koji su ugradili sebe u temelje suvremene hrvatske države', naveo je u konzul Pleša.

Pritom je istaknuo da će glasovanje na referendumu odvijati samo jedan dan, a ne dva, kao što je to bilo na parlamentarnim izborima u dijaspori.

Izjašnjavanje na referendumu bit će na istoj lokaciji u Mostaru kao i na izborima za Hrvatski sabor. Područje Generalnog konzulata u Mostaru pokriva najveći broj hrvatskih državljana izvan Hrvatske.