NE SAMO NA MJERE ŠTEDNJE

Monti i Cameron pozivaju EU na poticanje gospodarskog rasta

18.01.2012 u 22:02

Bionic
Reading

Italija i Velika Britanija su u srijedu pozvale Europsku uniju na promicanje mjera koje bi potaknule gospodarski rast, a ne da se isključivo oslanjanju na stroge mjere štednje kako bi se riješilo pitanje duga zbog čega je jedinstvena europska valuta upala u ozbiljnu krizu

Talijanski premijer Mario Monti, koji se nalazi na čelu tehnokratske vlade, sastao se u Londonu sa svojim britanskim kolegom Davidom Cameronom koji je nedavno na summitu u Bruxellesu odbio potpisati novi ugovor kojim bi eurozona trebala izaći iz krize.

'Mi oboje, Velika Britanija i Italija, vjerujemo da je poštivanje fiskalne discipline jedan od neophodnih uvjeta za gospodarski rast. To, međutim, nije dovoljno. Ne samo naše pojedine zemlje, već Europska unija kao cjelina, ima veliku ulogu u promicanju gospodarske unije na održiv način', rekao je Monti.

Nakon sastanka s Montijem, održanog iza zatvorenih vrata, Cameron je izrazio nadu da će sljedeći summit EU-a krajem mjeseca učiniti više za odgovarajuće funkcioniranje jedinstvenog tržišta.