STRAHOTA U SUSJEDSTVU

Zbog siromaštva u BiH najviše se krade - hrana!

17.01.2012 u 12:39

Bionic
Reading

Policija u Bosni i Hercegovini registrirala je nagli porast krađa u trgovinama prehrane, a stručnjaci tumače da je ta činjenica odraz sve većeg siromaštva u zemlji, piše u utorak sarajevski Dnevni avaz

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH, koje prenosi ovaj list, tijekom 2011. godine prijavljeno je više od četiri i pol tisuće slučajeva krađe, što je značajan porast u odnosu na ranije godine. Godine 2010. tako je bilo prijavljeno manje od tri trisuće slučajeva krađa.

Samo u Sarajevu broj krađa u trgovinama u 2011. godini povećan je za 200 posto u odnosu na prethodnu godinu, naveo je neimenovani policijski izvor.

U Republici Srpskoj broj registriranih krađa bio je nešto manji nego u Federaciji i iznosio je oko dvije tisuće.

Policijski zaposlenici govore kako prekršitelji zakona iz trgovina uglavnom kradu hranu i to sir, mlijeko, kruh, suhomesnate proizvode, a tek potom cigarete, kavu i alkohol.

Ekonomist Bojan Božić ne dvoji o razlozima takvih pojava. 'To pokazuje da se standard građana srozava i da pojedinci nemaju ni najosnovnija sredstva za preživljavanje', izjavio je Božić.