UOČI REFERENDUMA

HVIDRA Zagreb poziva branitelje da podrže ulazak u EU

17.01.2012 u 11:52

Bionic
Reading

HVIDRA grada Zagreba na konferenciji za novinare pozvala je sve hrvatske branitelje da na referendumu podrže ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU)

Mirko Ljubičić, predsjednik HVIDRA-e Zagreb, podsjetio je da je 1991. godine san svih branitelja i predsjednika Franje Tuđmana bio da Hrvatske uđe u Europsku uniju.

Dodao je da većina hrvatskih branitelja podržava ulazak Hrvatske u EU, ali i da treba priznati da je jedan manji broj branitelja skeptičan prema tom procesu. 'Anketirali smo liste Željka Sačića, Roka Šikića i HČSP-a, koje imaju podršku između 0,2 i 0,4 posto, što je vrlo mali broj branitelja', rekao je Ljubičić.

Predsjednik HVIDRA-e je istaknuo da nam se ulaskom u EU otvara tržište od nekoliko milijuna ljudi, o kojem ovise naše gospodarske grane poput turizma.

Ljubičić je podsjetio da je HVIDR-a Zagreb pokrenula i niz akcija kojima je promicala ulazak Hrvatske u EU, a pritom je posebno istaknuo Euro tramvaj, kao i organizaciju okruglog stola na temu pristupanja u Europsku uniju i kako će to utjecati na položaj branitelja.