Svijet PRIZNANJE GRIJEHA

Paragvajski predsjednik dobio sina dok je bio biskup

  • Autor: Hina
  • 14.4.2009 7:58:43
  • 14.4.2009 7:30:00

Paragvajski predsjednik Fernando Lugo priznao je u ponedjeljak da je postao ocem djeteta dok je još bio katolički biskup.

Lugo, 57-godišnji ljevičar, u televizijskom obraćanju rekao je da je imao avanturu sa ženom koja sad ima 26 godina i priznao da je otac njenog djeteta. Paragvajski predsjednik očinstvo je priznao kada je izbio skandal koji je zaprijetio politički ga oslabiti.

"Prihvaćam sve odgovornosti... i priznajem očinstvo", rekao je Lugo.

Odvjetnici djetetove majke prošlog su tjedna protiv predsjednika pokrenuli parnicu za priznavanje očinstva a ustvrdili su da je Lugo djevojku susreo i zaveo kada je imala 16 godina te nastavio odnos s njom. Dijete, dječak, sada je dvije godine star.

Tužba je izazvala medijsku buru koja je narušila Lugov ugled ali je dječakova majka kasnije novinarima rekla da nije potpisala nikakvu tužbu i da nije ovlastila odvjetnike da to učine u njeno ime.

Lugo je prošlog travnja pobijedio na predsjedničkim izborima kao čelnik koalicije koja je okončala više od 60 godina dugu korumpiranu vlast stranke Colorado u toj južnoameričkoj državi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još