PUTINOVI BISERI

'Da predam vlast boljim ljudima? A što nakon toga?'

16.01.2012 u 12:47

Bionic
Reading

Ruski premijer i kandidat vladajuće stranke Jedinstvena Rusija za predsjednika Vladimir Putin optužio je u ponedjeljak oporbu da se previše usredotočuje na osobne probleme umjesto na političke ideje i pozvao ju je na dijalog o budućnosti, prioritetima i o perspektivama

Na internetskoj stranici svoje predizborne kampanje Putin je ocijenio da je Rusiji 'potreban širok dijalog o budućnosti i prioritetima, o dugoročnom izboru nacionalnog razvoja i perspektivi'.

Putin je istaknuo kako smatra da građani Rusije trebaju imati mogućnost da razgovaraju 'ne samo o prednostima i manama političara, što samo po sebi nije loše, nego i o programima koje namjeravaju provesti određeni političari'.

'Predati vlast boljim ljudima? A što poslije, što učiniti? Zabrinut sam jer nemamo raspravu o tome što bi trebalo učiniti nakon izbora. Po mom mišljenju, to nije u interesu zemlje i kvalitetnog razvitka našeg društva, nije na razini njegovog obrazovanja i odgovornosti', rekao je Putin.

On je najavio da će se boriti protiv siromaštva i da će se usredotočiti na socijalne probleme ako bude izabran za predsjednika na izborima 4. ožujka.

Ruski premijer pokrenuo je u četvrtak interenetsku stranicu svoje predsjedničke kampanje na kojoj je detaljno predstavio njezine prioritete i među ostalim obećao vlast koja će biti odgovorna prema građanima.