Svijet SRETNO VAM BILO

Hillary Clinton čestitala Kosor na vođenju Vlade

Američka državna tajnica Hillary Clinton četitala je bivšoj premijerki Jadranki Kosor na uspješnom vođenju hrvatske vlade, posebno na približavanju EU-u i borbi protiv korupcije te je izrazila uvjerenost u nastavak jačanja odnosa između SAD-a i Hrvatske

'U povijesti će ostati zapamćeno da ste vodili Hrvatsku na uspješnom putu prema članstvu u EU. Još više od toga, vaša potpora istragama samog vrha vlade je bez premca i poslala je jasnu poruku da se u Hrvatskoj više ne tolerira politička korupcija', piše Clinton bivšoj predsjednici vlade i sadašnoj potpredsjednici Hrvatskog sabora.

U odgovoru na nedavno pismo koje je Kosor uputila američkoj državnoj tajnici, Clinton navodi i da cijeni njezinu potporu zajedničkom cilju promicanju regionalne i međunarodne stabilnosti, uključujući značajan doprinos Hrvatske međunarodnim mirovnim misijama KFOR-u i ISAF-u.

Američka državna tajnica također ističe da je hrvatsko vodstvo, u okviru Američko-jadranske povelje, osnažilo zajedničke napore za uspostavu sigurnosti na jugoistoku Europe i u Afganistanu.

'Dijelim vaše uvjerenje da će odnosi naših dviju zemalja jačati i želim vam sve najbolje u budućem radu', stoji u pismu Hillary Clinton.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još