OTROVANJE MELAMINOM?

Zbg smrti djeteta vlasti istražuju kinesku mljekaru

12.01.2012 u 18:48

Bionic
Reading

Kineske vlasti počele su istragu u mljekari Synutra International nakon smrti djeteta koje je bilo hranjeno mlijekom proizvedenom u toj velikoj tvrtki, objavila je u četvrtak agencija Xinhua

Dječačić iz ruralne pokrajine Jiangxi, hranjen Synutrinim mlijekom, umro je pošto je patio od dijareje i nekontroliranog podrhtavanja.

Vlasti su zaustavile distribuciju Synutrinih proizvoda u okrugu Duchang te uzele uzorke za testiranje.

Synutra je priopćila kako vjeruje da je dijete umrlo od bolesti koja nije povezana s njihovim proizvodima i ustvrdila da je njihovo mlijeko sigurno za konzumaciju.

Dječakova sestra blizanka, koja se također razboljela, puštena je iz bolnice u srijedu, kazala je majka.

Reuters zasad nije uspio stupiti u vezu s glasnogovornikom tvrtke.

Smrt dojenčeta iz Jiangxija najnoviji je u nizu skandala s onečišćenim mlijekom zadnjih godina u Kini. Prošli mjesec je tvrtka Mengniu uništila svoje mliječne proizvode pošto je inspekcija u njima pronašla kancerogene gljivice.

Najteži je skandal pogodio Kinu 2008,. kada je najmanje šestero djece umrlo među 300.000 oboljelih zbog konzumiranja mlijeka onečišćenog melaminom. Taj su industrijski sastojak nesavjesni proizvođači dodavali mlijeku kako bi zavarali inspektore, jer melamin u razvodnjenom mlijeku prikazuje viši sadržaj proteina.