Svijet OTMICA JAHTE

Talac i dvojica gusara poginuli u akciji spašavanja

  • Autor: Hina
  • 10.4.2009 21:44:29
  • 10.4.2009 21:42:19

Francuske pomorske snage svladale su petoricu gusara koji su prije tjedan dana oteli privatnu jahtu u Indijskom oceanu, no pritom je smrtno stradao jedan od talaca i dvojica gusara, izvijestio je u petak službeni Pariz

Predsjednički je ured također izvijestio da su preostala trojica gusara umiješana u otmicu 4. travnja uhićena. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izrazio je sućut obiteljima poginulog taoca. Istaknuo je da je Francuska odlučna u nastojanju da se odupre ucjenama i nastavi se boriti protiv gusara.

Gusari su 4. travnja oteli jahtu Tanit u Adenskome zaljevu. Na jahti su bila dva francuska bračna para i dijete. Predsjednički ured izvijestio je da je u akciji spašavanja poginuo muškarac, vlasnik jahte i otac djeteta koje se s roditeljima nalazilo na njoj.

Francuska mornarica presrela je Tanit u četvrtak. Članovi posade stupili su s njima u vezu, no gusari su odbili ponudu, pa su Francuzi počeli akciju spašavanja. Francuski su parovi jahtom pošli na odmor, no unatoč više puta ponovljenim upozorenjima vlasti da se ne približavaju somalskim teritorijalnim vodama, zaplovili su prema Zanzibaru, a potom su ih zarobili gusari.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još