Svijet IZDRŽAVANJE KAZNE

Paravinja u Banjoj Luci, RH zaboravila poslati papire

Dragan Paravinja prebačen je iz zatvora Kula u Istočnom Sarajevu u Kazneno-popravni zavod u Banjoj Luci, iako je BiH spremna dopustiti da ostatak kazne odsluži u RH, piše Večernji list

Paravinjina odvjetnica Milana Borovčanin-Bulić kaže da je poslan na izdržavanje zatvorske kazne zbog pokušaja silovanja na Jahorini 2002. godine, zbog čega je na Osnovnom sudu u Sokolcu osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora, piše Večernji list.

No tu kaznu u BiH ne mora izdržati do kraja ako Hrvatska podnese zahtjev za to da ostatak kazne izdržava na njezinom teritoriju. To se, međutim, nije dogodilo.

Ministarstvo pravosuđa BiH potvrdilo je da se dvije države 'mogu dogovoriti, na zahtjev pravosudnih tijela Hrvatske i uz suglasnost mjerodavnih pravosudnih tijela u Bosni i Hercegovini, da osuđeni preostali dio kazne zatvora izrečene u Bosni i Hercegovini izdržava u Republici Hrvatskoj'.

To je, uostalom, predviđeno i rješenjem ministra pravosuđa BiH iz prosinca prošle godine, kojim je dopušteno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj, piše Večernji list.

Paravinju je, zbog tamošnje osude zbog silovanja, tražila Srbija, no Ministarstvo pravosuđa BiH odbilo je molbu i poručilo da o dogovoru između Hrvatske i Srbije ovisi gdje će Paravinja izdržavati tu kaznu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još