Svijet SOMALIJA

Gusari uhvatili američkog taoca u pokušaju bijega

  • Autor: Hina
  • 10.4.2009 19:08:39
  • 10.4.2009 19:06:11

Američki kapetan Richard Phillips, kojeg su zatočila četiri somalska gusara, u petak je izveo očajnički pokušaj bijega, ali je uhvaćen, a dužnosnici kažu kako su drugi gusari pokušali ojačati položaj svojih kolega uplovljujući otetim brodovima na poprište događaja

I Amerikanci pojačavaju snage novim ratnim brodovima koje šalju prema Rogu Afrike, gdje je već američki razarač Bainbridge koji prati razvoj događaja na čamcu za spašavanje na kojem su otmičari i kapetan Phillips.

Gusari se očito boje da će biti ubijeni ili uhićeni ako predaju Phillipsa, oteta u srijedu pri neuspjelu pokušaju zauzimanja teretnog broda 'Maerska Alabame', i nadaju se spajanju s kolegama koji se kao ljudskim štitom koriste ruskim, njemačkim, filipinskim i drugim taocima otetima proteklih dana.

Phillips je oko ponoći skočio s čamca za spašavanje i počeo plivati, ali su ga gusari uhvatili, a pretpostavlja se da nije ozlijeđen. U tijeku su pregovori između gusara i kapetana Bainbridgea, kojega vode talački pregovarači FBI-a.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još