Svijet TRI EKSPLOZIJE NA JUGU ZEMLJE

Ginuli mali Afganistanci i NATO vojnici

Osmorica vojnika iz NATO-ovih međunarodnih snaga (ISAF) poginula su u trima napadima u četvrtak i u petak na jugu Afganistana, doznaje se od ISAF-a

Trojica vojnika poginula su u eksploziji u četvrtak. U petak je jedan vojnik ubijen u napadu pobunjenika, a još četvorica poginula su u eksploziji druge eksplozivne naprave nešto kasnije. Najmanje je sedam osoba, među kojima šestero djece, izgubilo život, a četiri su ranjene u eksploziji koja se u petak dogodila u pokrajini Oruzganu, na jugu zemlje, doznaje se od policijskog izvora.

'U petak poslijepodne dogodila se eksplozija u Trinkotu. Po prvim podacima, poginulo je šestero djece i muškarac, a najmanje četvero djece je ranjeno', rekao je Fardi Ayel, glasnogovornik policije u Oruzganu. Nitko od zapadnih vojnika nije bio u blizini mjesta eksplozije čija je meta bila obližnja policijska postaja, dodao je Ayel.

U Afganistanu sukobi ne prestaju u zadnjih deset godina, otkako je koncem 2001. talibane svrgnula s vlasti međunarodna koalicija koju su predvodile Sjedinjene Države. Bombaški napadi i eksplozivne naprave kućne izrade najčešće su oružje pobunjenika u borbi s afganistanskom vladom i njezinim saveznicima iz NATO-a.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još